Akcija "Skradin": Podnesen izvještaj Tužilaštvu protiv tri lica

  • 01.08.2020. 18:44

Uhapšeni u akciji “Skradin” predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Kako ATV saznaje, riječ je o Dobrivoju Damjaniću, Gorani Sredić i Vojislavu Makiviću. 

Ovaj trojac je sproveden uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Ova lica su lišena slobode juče u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin" zbog sumnje da je u prethodnom periodu lice D.D. nabavljalo opojne droge marihuanu, spid i MDMA, koje je prodavalo na području Banjaluke i šire, dok je lice G.S. učestovalo u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne droge. Lice V.M. se sumnjiči da je pravilo skrivene "štekove” predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu. Lica se takođe sumnjiče da su u jednoj kući u Banjaluci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili", poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, Dobrivoj Damjanić vođa je kriminalne grupe i bezbjednosno interesantno lice za Republiku Srpsku, Hrvatsku i zemlje Evrope.

"Postoji sumnja da je Damjanić ovdje prikupljao oružje zaostalo od rata, da bi ga kasnije prodavao po Evropi. Takođe, u Hrvatskoj je više puta osuđen zbog počinjenih krivičnih djela u vezi sa prometom opojnih droga i oružja"

Određene količine opojnih droga, oko 8,5 kg eksploziva, sedam automatskih pušaka, četiri pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka, više komada municije, oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank, tri vozila, 11 mobilnih telefona, laptop, novac, sve to je pronađeno i privremeno oduzeto u pretresima vršenim na području Prijedora i Banjaluke. 

U realizaciji akcije "Skradin" učestvovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banjaluka. Akcija je sprovedena u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина