TK

Akcija "Skarfejs": Uhapšeno 13 lica

  • 18.12.2019. 16:26

Ukupno 13 lica uhapšeno je u policijskoj akciji kodnog naziva "Skarfejs" koja je rezultat višemjesečnih planskih aktivnosti na području Tuzlanskog kantona, izjavio je direktor Uprave policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Dževad Korman.

Korman je na konferenciji za novinare u Tuzli rekao da su među uhapšenima dva lica ranija lišena slobode i već su u pritvoru.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na području Tuzle, Živinica, Banovića i Kalesije počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa ubistvom, dva krivična djela pokušaj ubistva, iznudama, ugrožavanjem bezbjednosti, nedozvoljenim držanjem oružja, pranjem novca, neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge.

Policijski službenici Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona su, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Federalnom upravom policije, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva juče i danas izvršili pretrese na više desetina lokacija na području ovog kantona.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni aparati, telefonske kartice, prenosni uređaji, laptopi, računari, određena količina materije koja asocira na drogu, određena količina novca, bankovne kartice, 20 automobila i određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, saošteno je na sajtu MUP-a Tuzlanskog kantona.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.