Akcija "Sirano": Biće preduzete mjere protiv uhapšenih inspektora

  • 19.02.2020. 19:09

Inspektori Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Nenad Grujić i Jelena Florijan sprovedeni su u prostorije Republičkog javnog tužilaštva. Ovaj dvojac “pao” je u jučerašnjoj akciji “Sirano”, a sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita. 

Grujić i Florijan su ispitani, a iz Tužilaštva je saopšteno da će Okružnom sudu u Banjaluci protiv osumnjičenih predložiti određivanje mjere pritvora.

“Republički javni tužilac mjeru pritvora predložiće zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili faslifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak, uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikirivače, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, stoji u saopštenju Republičkog javnog Tužilaštva.

Odmah su reagovali i iz banjalučke Policijske uprave. Tvrde, protiv uhapšenih inspektora biće preduzete mjere.

“Inspektori su predsati u nadležnost Repuličkog javnog tužilaštva. Nama ostaje da preduzimamo mjere i radnje u skladu sa našim procedurama, odnosno, u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima i oni će u ovom trenutku vjerovatno biti privremeno udaljeni iz Ministarstva do okončanja krivičnog, odnosno disciplinskog postupka", kaže načelnik PU Banjaluka, Miloš Brkić.

Policija je kod uhapšenih pronašla 20.000 KM, a nezvanično, u njihove ruke je trebalo da stigne još 10.000. Operativnu akciju "Sirano" sproveli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata. Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)