Doboj

Akcija policije "Plantaža": Pronađena droga i oružje

11:26, 15.08.2020.
Izvor: Srna
Dobojska policija provela je akciju "Plantaža" u kojoj je u Vukosavlju pronašla zasade indijske konoplje, a u Doboju oko kilogram marihuane i oružje.

Zasadi konoplje pronađeni su na dvije lokacije u Vukosavlju, koje koristi lice čiji su inicijali J.K, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, čiji su službenici izvršili pretrese.

Na jednoj lokaciji pronađeno je i oduzeto 13 stabljika indijske konoplje od 80 centimetara do tri metra, a na drugoj 20 stabljika visine od jednog do četiri metra.

Pronađeni su i listovi indijske konoplje teški oko 150 grama, gnojivo u tečnom stanju, u granulama, kanisteri za zalijevanje, te vreće humusa i jedan pištolj.

Prilikom pretresa lokacije u Doboju, koje koristi lice D.R. pronađeno je oko kilogram marihuane, dvije vojne puške i oko 200 komada metaka.

Iz policije su naveli da su pretresi izvršeni juče i da su realizovani istovremeno.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv J.K. i D.R. biće dostavljeni izvještaji Okružnom javnom tužilaštvu Doboj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.