PU Prnjavor

Akcija "Plantaža 2021": Pretresi rezultirali oduzimanjem 17,5 kilograma droge

  • Izvor: ATV
  • 17.09.2021.08:13

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor juče su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Plantaža 2021“, a koja je usmjerena na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga izvršili su pretres na tri lokacije na području opštine Prnjavor, a koje koristi osumnjičena osoba inicijala I.K. iz Prnjavora.

Tom prilikom su pronađene i oduzete biljke koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje kao i zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine 17,5 kilograma.

Podsjećamo, policijski službenici su juče, na lokaciji na području opštine Prnjavor, pronašli ilegalan zasad indijske konoplje, za koji je utvrđeno da pripada osobi inicijala I.K. iz Prnjavora, te je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. 

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Prnjavoru.


Tagovi: