SIPA

Akcija "Bratilo": Pretresi na 12 lokacija, uhapšena jedna osoba

  • Извор: Аваз
  • 18.10.2021. 15:25

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju "Bratilo" kojom prilikom su izvršeni pretresi na 12 lokacija na području opštine Kladanj.

Operativna akcija je provedena s ciljem pretresanja prostorija koje koristi jedno osumnjičeno lice, a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da je počinjeno krivično djelo.

Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ iz člana 364. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti jedan laptop i mobilni telefon te više rutera, TV antena i switch uređaja. Lice lišeno slobode će biti sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Operativna akcija „Bratilo“ se provodi u skladu sa naredbom Opštinskog suda u Živinicama a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Тагови: