Akcija "Aperkat": Slobode lišena tri lica zbog proizvodnje droge

  • 18.02.2021. 14:27

Službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su u nastavku akcije kodnog naziva "Aperkat" lišili slobode tri lica iz Sarajeva čiji su inicijala Z.D. (56), K.K. (39) i K.S. (49), koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Akcija je realizovana pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je iz FUP-a.

U okviru navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenog objekta, kafe-bara i frizerskog salona na području opštine Ilijaš, te dva pretresa objekata na području opštine Stari Grad Sarajevo koje koriste osumnjičeni, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom i biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a, te su u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

U saopštenju se dodaje da su u okviru navedene operativne akcije prošle godine slobode lišena četiri lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te 10 lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.