Osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića

Advokati odbijaju da brane Đukanovića, saslušanje sljedeće sedmice

  • 13.06.2019. 16:04

Ročište na kojem će se Benedi Đukanović, koji je osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, izjasniti o mjeri pritvora koji mu je ranije određen, biće održano sutra u Banjaluci, potvrdila je portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je navela da je ročište zakazano za 11.30 časova, te da je Đukanoviću ranije pritvor određen u trajanju od mjesec dana. 

"S obzirom da je bio u bjekstvu, Đukanović se nije izjasnio o ovoj mjeri, a po zakonu treba to da uradi", pojasnila je Tojagićeva. 

Prema njenim riječima, tužilac bi trebalo početkom naredne sedmice da sasluša Đukanovića. 

Kako Srpskainfo saznaje, Benedi Đukanović nalazi se u velikom problemu. Naime, osumnjičenog za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, neće niko da brani od advokata.

Izvor portala Srpskainfo objasnio je da tokom dana banjalučki advokati redom odbijaju da brane osumnjičenog ubicu.

– Ovakva situacija će se morati riješiti u narednom periodu tako što će biti imenovan neko od advokata po službenoj dužnosti koji će zastupati osumnjičenog u budućem postupku - objasnio je izvor za Srpskainfo.

Đukanović se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali. 

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević. 

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen. 

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Đukanoviću i Baldi. 

Mediji prenose da je prije 10 godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva. 

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.