Dubrovnik

19-godišnji motociklista proklizao i udario u reklamu, umro je na mjestu

  • 14.05.2020. 21:20

Dubrovačka policija utvrdila je očevidom da je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 6.45 sati u četvrtak u Dubrovniku 19-godišnji motociklist pri proklizavanju izgubio nadzor nad motociklom, udario u zid pokraj trotoara, a zatim i u metalni reklamni pano te na mjestu poginuo.

"Dovršenim uviđajem teške saobraćajne nesreće koja se jutros oko 6.45 sati dogodila u Ulici Pera Čingrije u Dubrovniku, utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 19-godišnji vozač motocikla dubrovačkih registarskih oznaka, uslijed proklizavanja, izgubio nadzor nad motociklom i udario u zid objekta pored trotoara a potom i u metalni reklamni pano", objavila je policija.

Motociklista i njegov 19-godišnji saputnik pali su s motocikla na Putu Pera Čingrije. Saputnik je teže povrijeđen te je prevezen u dubrovačku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Tokom uviđaja, koji je vodila zamjenica opštinskog državnog tužioca u Dubrovniku, promet je na tom dijelu ceste bio prekinut, a ponovno je otvoren poslije devet sati.

Тагови: