VEČERAS OD 20:00 NA PROGRAMU ATV-A

Veče antologijskih scena

  • 25.04.2021. 14:02

Serija „Radio Mileva“ opčinila je region komičnim situacijama, jezikom i „zavrzlamama“ kroz koje prolaze junaci cijele zgrade 12. Shvatili smo već da serija neće biti brzo zaboravljena, a sigurni smo da će se i neke od scena izboriti da uđu u antologiju domaće komedije.

Večerašnja epizoda ima potencijal da izdvoji neke nove najkomičnije scene domaće kinematografije, jer osmjeh na lice i vrhunski komični ugođaj donijeće dvije okosnice stare garde zgrade 12. Mileva (Olga Odanović) i Cveta (Dara Džokić), najbolje prijateljice i komšinice, nekad muče iste muke – kako svoju djecu izvesti na pravi put, zaštiti ih od svakog problema, a poučene svojim životnim iskustvom vrlo često represivno djeluju. U tome i jeste zanimljivost i duhovitost ovih junakinja. Mileva je zabrinuta finansijskom situacijom u kojoj se nalaze. Njena briga je toliko daleko odvela da razmišlja šta bi bilo kada nje više ne bi bilo. U strahu da joj ćerka i unuka propadaju i bore se za „suvu koru hljeba“ obraća im se i pred njih postavlja problem. I dok Natalija i Sonja rješavaju paranoične Milevine crne misli i finansijske glavobolje, Cveta se na „kriznom štabu“ sa sinom Mikicom bavi njegovom novom djevojkom koju je upravo „izbacila iz igre“ pod sumnjom da je razvedena policajka Vladislava, samo zainteresovna za stan u kojem žive Cveta i Mikica. Rasplet ovih finasijsko-ljubavnih glavobolja pratite večeras od 20 časova.

Sigurno se sećate antologijske replike „Neću da ti kažem ćelavi!“, Radovana i Milunke, Kize, Lemija i Limenog?

Večeras u 21 čas jedna od najgledanijih domaćih komedija, prvenac reditelja Milorada Milinkovića, crno-humorna komedija koja je jednostavno opčinila svojom jednostavnošću. Film „Mrtav 'ladan“ iako produkcijski poprilično slab, rediteljski je veoma dopadljiv, naročito ako ga povežemo sa mogućim uzorima svjetske kinematografije kada su upitanju ovakve komične situacije, obojene crnim humorom i groteskom – „Nevolje s Harryjem“ Alfreda Hitchcocka i „Vikend s mrtvacem“ Teda Kotcheffa. Za okosnicu urenebesno smješnih situacija reditelj je odabrao slučaj jednog mrtvaca. Junaci Kiza (Srđan Todorović) i Lemi (Nenad Jezdič) su braća, koja zbog finansijskih i drugih prepreka, svog mrtvog djeda (Bata Paskaćjević) prevoze vozom iz Beograda u Vršac sa namerom da ga tamo sahrane. Sahrana bi mogla donijeti isplatu dedinog životnog osiguranja i riješiti njihove mnogobrojne dugove opasnim momcima. Za Vršac istim vozom putuje i Limeni (Nikola Đuričko) sitni diler koji sa sobom vodi djevojčicu Anu (Tara Manić), koju mu je na čuvanje ostavila njena majka ovisnica. U vozu je i šarmantna Maja (Sonja Kolačarić) koja potpunio zaokuplja pažnju Limenom. Naravno, sve se vrti oko djeda, a kada putnici voza shvate da je djed mrtav i da su možda i svi oni osumljičeni, počinje vješto uklopljen niz urnebesnih situacija. Milinković je nastavio poprilično uspješnu filmsku i televizijsku karijeru, a ostaće upamćen i po još jednom dobrom naslovu crno-humorne domaće komedije, „Čitulja za Eskobara“

Čarli Čaplin, princ komedije, jednom je rekao da je dan bez smijeha izgubljen dan. Zato, ne gubite svoj dan. Budite uz sjajno veče komedije od 21 čas na programu ATV-a i ispunite svoj dan antologijskim humorom.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.