Večeras na ATV-u

Trka oko svijeta: Ko želi da stekne novog prijatelja?

  • 09.07.2020. 11:57

Ostalo je sedam takmičarskih parova u nevjerovatno zabavnom televizijskom spektaklu "Trka oko svijeta" i njihov sljedeći zadatak je da avionom iz Azije stignu do Afrike, što podrazumijeva preko 10 000 kilometara leta.

Takmičare će očarati afrička pustinja Kalahari, a zadaci koji su pred njima inspirisani su Bušmanima, najstarijim stanovnicima južne Afrike koji su preživljavali u najtežim uslovima desetine hiljada godina.

Večerašnja "Barikada" daje timovima priliku da nauče vještine od ovih domorodaca – takmičari će ići u potragu za Bušmanovim najboljim prijateljima, škorpijama. Prvo će ih odvesti do škorpijine rupe, gdje bi trebali naučiti kako da iskopaju jedno od ovih otrovnih stvorenja. Kada ih pronađu, Bušman će ih pažljivo položiti na ruku jednog od takmičara te će oni morati izdržati određeni vremenski period u bliskom kontaktu sa ovom opasnom životinjom.

Kao i u prethodnim etapama "Trke oko svijeta", i u ovoj šestoj etapi, takmičarski parovi će morati birati između dva specifična i nimalo jednostavna zadatka. Večeras su to zadaci - "vatra" i "lov".

"Vatra" zahtijeva od timova da hodaju sa Bušmanima do obližnjeg logora i nauče kako da zapale vatru koristeći dva štapa, zebrino đubrivo i travu. Jednom kada dobiju plamen, moraju pripaliti lulu najstarijem Bušmanu kako bi se zadatak smatrao urađenim.

"Lov" zahtijeva od timova da idu u lov sa Bušmanima uz pomoć zamki u koju treba da ulove pticu biserku. Prvo moraju otkriti kako da naprave inteligentnu spravu za lov, koristeći štapove i strune. Zatim, glumeći biserku, moraju aktivirati zamku da bi zadatak bio uspješan.

Koji od četrnaest takmičara ima hrabrosti da se sprijatelji sa škorpijom, kako su se snašli u lovu na ptice biserke i ko je najbrže zapalio vatru, pogledajte večeras od 20 časova na ATV-u!

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.