Večeras na ATV-u

Trka oko svijeta: Ko je spreman da se uživi u mjesta i zvukove Vijetnama?

  • 08.07.2020. 10:02

Osam takmičarskih parova nastavlja trku u Vijetnamu. Na redu je peta epizoda avanturističkog gejm šoa "Trka oko svijeta", a počinje u predgrađu prenaseljenog Hanoja, glavnog grada Vijetnama.

Zadaci su u ovoj epizodi "trke za milion dolara", inspirisani specifičnom vijetnamskom tradicijom što komplikuje uslove takmičenja, ali svakako obećava nevjerovatnu zabavu gledaocima.

Večerašnja „barikada" zahtijeva od timova da poslušaju i pogledaju izvođenje patriotske vijetnamske pjesme. Na kraju će im plesači izrecitovati tekst slavnog citata. Nakon što pokušaju zapamtiti tekst, takmičari imaju pet minuta prije sljedećeg nastupa da odu u obližnju sobu i nađu citat koji će biti sakriven.

Večerašnja "zaobilaznica" traži od timova da biraju između omiljene vijetnamske igre i omiljene vijetnamske hrane.

Timovi će igrati šah koristeći ogromne figure koje su skrivene u parku. U skladu sa kineskom šahovskom igrom, moraju izabrati četiri figure i spojiti ih sa ljudskim figurama koji nose simbole istog oblika i boje, te postaviti ljudske figure u ispravne pozicije pomoću četiri ogromna štapa na velikoj šahovskoj tabli.

Oni timovi koji ne budu htjeli da igraju šah moraće da naprave tradicionalno vijetnamsko jelo. Izvan hrama Long Son svaki tim očekuju dvije prazne korpe i dvije korpe sa živim pilićima. Na velikoj tržnici moraće se snaći i kupiti sve sastojke u količini koja je potrebna što će se na štandovima za kuhanje izvagati. Jelo koje spremaju zove se Fo Ga, a zadatak im je da spreme čak dvije činije.

Ko više voli da igra „ljudski" šah, a kome je ipak spremanje čudne hrane prvi izbor? Ko će na cilj stići posljednji i ispasti iz „trke oko svijeta" za milion dolara ne propustite pogledati na ATV-u večeras u 20 časova.
 

Тагови: