Vikendom u 20:00

Serija Radio Mileva: Postaje li Sonja internet zvijezda?

12:29, 28.03.2021.
Obećali smo nastavak dobre zabave večeras u terminu od 20 časova rezerivisanom za neodoljivi smijeh i zgode sjajne ekipe serije „Radio Mileva“. Večerašnja epizoda rasvjetljava savremenu prepreku među generacijama – internet. Milevina unka Sonja (Kristina Gavrić Bogunović) u svom liku od početka nosi tipologiju najmlađih, opijenost internetom i svim mogućnostima koje on krije.

 Nekoliko godina u nazad sve više je izrazito mladih ljudi koji kupe slavu i uticaj svojim pojavljivanjem na takozvanim „vlogovima“ na raznim internet platformama. Tamo mladi predstavljaju svoje ideje i „život uživo“ milionskom auditorijumu mahom njihovim vršnjacima. Taj „kamen spoticanja“ je novi jezik 21. vijeka koje roditelji ne mogu ni da razumiju ni da prihvate. 

Slava preko noći i titula zvijezda najveći je izazov mladima u posljednjoj deceniji, koja je donijela priliku da putem aplikacija na internetu svima pokažemo svoj život i na taj način postanemo predmet priče i praćenja. 

Sonja opijena postulatima svoje generacije žarko želi da bude internet zvijezda i zbog toga loše prolazi u školi. Jedinice u dnevniku niže poput 'lajkova' na društvenim mrežama. Mileva suočena sa potpunom nepoznanicom, često viđa unuku „kako priča sama sa sobom“ i postaje zabrinuta za njezino psihičko zdravlje što komiku dovodi do usijanja. Najveća prepreka u građenju uspješne karijere nastaje kada Natalija (Marija Vicković) oduzme ćerki telefon zbog jedinice iz fizike. Mileva iako zabrinuta za Sonju, osporava ćerkinu reakciju smatrajući je nezadovoljnom zbog nedostataka muškarca u njenom životu. Tu Sonja vidi sjajnu priliku da se vrati na tron interneta – napraviće specijalnu aplikaciju 'Upoznavanje' preko koje će majka moći konačno da pronađe pravog muškarca. Spretno kuje planove da objavi najbolje majčine fotografije i privuče salve udvarača, međutim kako doći u posjed oduzetog telefona? 

Da li će Sonja ostvariti svoje namjere i na vratiti se na društvene mreže u velikom stilu? Da li je jedinica iz fizike zapečatila njenu glamuroznu internet karijeru?

Sa nestrpljenjem očekujemo napeti rasplet u 20 časova, a za sve one koji to propuste čeka ih reprizni termin u narednu subotu u 18 časova.