Vikendom u 20:00

Serija Radio Mileva: Humor koji liječi

14:53, 27.03.2021.
Premijerno prikazivanje nove hit serije u produkciji RTS-a prošlog vikenda otvorio je i ATV, pa tako nastavljamo avanturu Mileve i stanara zgrade broj 12. Zdravi humor, poznat i nezaboravan i ovog vikenda obradovaće ljubitelje domaće komedije u terminu od 20 časova .

Večeras ćemo gledati pravu i tačno postavljenu komičnu situaciju u kojoj se nezaustavljivo nižu prepreke koje Mileva i upravnik zgrade Lisičić moraju da prebrode. U Milevinom stanu je poplava i ventil u kupatilu pokušava da joj popravi komšija, majstor Moca (Marko Gvero). Međutim upravnik zgrade , bivši policajac Lisičić (Branimir Brstina), najveći Milevin suparnik kada je upitanju budno motrenje na ponašanje i postupke stanara, te prikupkljanje neophodnih informacija, ne dozvoljava da Moca zatvori ventil u zgradi. Mileva osujećenih planova ulazi u oštar sukob u kojem “visoki napon” pravi urnebesnu zbrku – u naletu gurkanja Milevu i Lisičića udari struja. Razriješenje sukoba, nesumnjamo, dovešće vas do suza. Onih suza koje su dio slatkog, zdravog i oslobađajućeg smjeha. Ovaj svijet zgrade pod brojem 12 je pravi komični svijet u kojem junake ne čekaju stvarne i realne posljedice nego je kreiran po principu crtanog filma, sa simbolikom koja je već utkana u imena, osnovne crte karaktera likova i njihovih odnosa.

S druge strane Cveta (Dara Džokić) idalje muči muku sa sinovljevim ljubavnim životom, gdje je reditelj lijepo oblikovao neke patološke odnose majke i njene djece, obojivši cijelu situaciju vedrom notom i komikom kroz koju shvatamo tako komplikovane odnose na jednom sasvim novom nivou. Mikica (Nenad Stojmenović) idalje traga za izabranicom svog srca, pa tako na ručak dovodi Janu (Milena Živanović) u nadi da je upravo ona “ta”. Cveta se kako bi naš narod rekao “ne da omesti” u namjerama da sinovljeve planove razruši i priprema “kobni” ručak.

Smjeha, suza i oslobađanja koju ovaj žanr u sebi nosi još odavnina neće nedostajati. Ukoliko propustite terapiju smijehom partite seriju “Radio Mileva” u repriznom terminu u nedjelju u 15:45. A već sutra u istom terminu nastavljamo avanturu i ovu čudesnu terapiju smijehom.