OD UTORKA DO PETKA U 20:00

Serija Moj rođak sa sela: Prekretnice i odluke

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2021. 09:32

Istinski život je onaj u kojem tražimo ljubav i nadu i u kojem nas nova iskušenja vode do novih prekretnica. Svi naši susreti imaju svoje značenje u životu, svaki dodir i zagrljaj su snažni, a svaki novi dan je borba više za unutrašnji mir i zadovoljstvo. Međuljudski odnosi su srž našeg postojanja i trajanja, a serija ‘Moj rođak sa sela’ vrlo lijepo i neobično oslikava sve izazove i prekretnice ‘malog čovjeka’ sa svim njegovim vrlinama, manama, željama i postignućima.

Prethodna sedmice donijela je u mali svijet daleko do verve modernog života, jedan susret kojem je pukovnik Vranić posrednik. On i pukovnik Ros voze Tanju Strecki do manastira u kojem bi trebalo da je njen sin Boris. Tanja i dalje ne veruje Vraniću da je Boris živ, a kada se konačno susretne sa sinom vidjećemo najveću ljepotu ove serije – istinske emocije s kojima možemo da se poistovjetimo.  Boris ne želi da se vrati sa majkom u Nemačku koja bi od njega napravila lažnog heroja, a Ros ima plan za bezbolan Borisov povratak koji će zahtevati izvesno vreme za pripremu. Međutim, Tanja se oprašta sa svojim sinom Borisom i odlazi iz manastira.

General Šarčević nezadovoljan je Dunjinom odlukom da se uda za Vranića, pa tako nagovara svoju ženu da napravi korak i odvuče Dunju od pukovnika. Supruga ga odbija i smatra da Dunji nije potreban odgovor od braka, jer će taj brak da zaustavi i zaštiti sve sumnjive poslove generala Šarčevića. 

Kod Katanića idalje vlada ‘hladnoća’ među mladencima. Dragana je prezauzeta gradilištem i sve više zapostavlja Mališu. On preduzima ljubavni korak sa Majom. Kasnije priznaje ocu Drakčetu da je prevario suprugu. 

U kući Maleševića počinje žetva, ali i priprema Vranićevog vjenčanja. Na vjenačanje dolazi njegov prijatelj francuz Rebel (Radivoje Bukvić), koji se prvo krštava kod oca Milutina kako bi mogao da bude kum na vjenčanju. Dan pred vjenčanje Dunji u goste dolaze majka, sestra i kuma, a ona moli Vranića da obuče uniformu za venčanje, što on odbija, jer je penzionisan kao vojnik. Imaćete priliku da uživate u ceremoniji i proslavi seoskog venčanja između Vranića i Dunje, koji je tako lijepo i do sitnih detalja obrađeno u seriji. Kroz vesele tonove muzike i narodnih običaja na vidjelo će isplivati skrivene porodične tajne pa će se mnogi od junaka naći pred važnim životnim odlukama i prekretnicama.

Situacija između Milene i Drakčeta nikad nije bila lošija, a dodatno ga komplikuje i Drakčetovo ponašanje prema Mileni na svadbi, koja čim osvane jutro odlazi u Kragujevac kod roditelja. Rajko nagovara sina da ode i razgovara sa ženom. 

U Dunjinoj kući sabiraju se utisci nakon venčanja. Drakče ipak odlazi u Kragujevac da razgovara sa Milenom. Njihov razgovor pretvara se u novu svađu koja sluti na konačni raskid. U povratku, Drakče svrati do građevine hotela kod Mališe i Dragane. Draganu savetuje da uvek drži do sebe,  a sinu ispriča sve o razlozima majčinog odlaska od kuće. Dragana i Mališa za sebe odlučuju da sačuvaju brak. 

Hoće li se Milena ikada vratiti u Maleševiće? Da li novi život zaista počinje za Vranića i Dunju? Da li će Dragana saznati za Mališinu avanturu?

Igraju: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Tanasije Uzunović, Dubravka Mijatović, Nebojša Glogovac, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Petar Božović, Dušanka Stojanović, Ljubinka Klarić, Vera Čukić, Jelica Sretenović, Iva Štrljić, Milena Pavlović, Tihomir Stanić i drugi.

Prema scenariju Radoslava Pavlovića seriju je režirao Marko Marinković.

Serija “Moj rođak sa sela” od utorka do petka u 20 časova.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.