VEČERAS 22:20

Serija The Loudest Voice: Kraj velikog televizijskog maga

18:00, 30.04.2021.
Na kraju smo mini-serije „The Loudest Voice“ o velikom magu medija, osnivaču „Fox News-a“, savjetniku američkih predsjednika i čovjeku zavidne karijere, poprilično prljavog i neetičnog privatnog života. 

Osim što smo mogli da u sjajnoj izvjedbi Russela Crowea upoznamo Rogera Ailesa, njegovu prirodu i karijeru, vidjeli smo i svijet televizije iz jednog sasvim drugog ugla. Otkrili smo mnogo i o nastanku najpoznatijeg američkog kablovskog kanala, uticaju političkih krugova na uređivačku politiku, vidjeli smo na koji način funkcionišu stvari u velikim medijskim kućama i kako se plasiraju informacije da bi se zadobila pažnja i dominacija u krugovima komunikacije i propagande.

Pažljivo i odlično odabrana glumačka postava i vjerodostojni likovi, zanimljiv pristup građenju priče i sukoba i svi detalji su ovu biografiju učinili i univerzalnom pričom o ljudskom životu i o tome koliko su neki glasovi zaista najjači i da li mogu da mjenjaju svijet. Roger je zaista promijenio život i istoriju četiri američka predsjednika i jednu televiziju učinio brojem jedan cijelu deceniju na medijskom tržištu. Promijenio je i život svoje Beth. I svog sina. Promijenio je život i mnogih žena koje su bile njegove žrtve. I živote mnogih sa kojima se susretao. 

On je bio najjači glas u sobi, ali na kraju su ga ućutkali još mnogo jači i kakva je obično sudbina: baš te jače glasove kreirao je potpuno sam. Gretchen Carlson se izborila da se njen glas i glas drugih žena čuje. Izborili su se i Murdochovi sinovi da se i  njihov glas čuje. Izborila se i Beth Ailes. Na kraju je samo Roger postao tih. 

Večeras u 22 časa i 20 minuta pogledajte finale mini- serije „The Loudest Voice“, serije koja otkriva svijet u kojem je uvijek gusta borba da budeš 'najjači glas u sobi'.