RADNIM DANOM U 16:00

Serija Koleginice: Prvi domaći „ženski“ sitkom

10:41, 19.04.2021.
Izvor: ATV
Serija „Koleginice“ koja do premijere ubjedljivo „žari i pali“ širom regiona stiže u i program ATV-a. Zanimljive „zgode i nezgode“ ženskog svijeta moći ćete da pratite svakog radnog dana u 16 časova i da uživate u pola sata sjajnog humora oblikovanog riječima i likovima zanimljivih žena.

Serija prati tandem bez premca, Bojanu i Zoricu, koju je nevidljiva ruka sudbine spojila u Beogradu i dala im priliku da zajedno stvaraju svoj mali svijet u kojem, iako po svemu suprotne, zajedno plijene humorom i upuštaju se u zajednički biznis. Bojana je na pragu završenih studija psihologije. Život nije jednostavna igra, pa Bojana suočena sa egzistencijalnim problemima iznajmljuje skromni sobičak s namjerom da u njemu počne da održava seanse sa klijentima tako što će im biti psihoterapeut. Visprenu, mladu i upornu Bojanu igra publici poznata Tamara Radovanović koju smo ispratili u dobro oblikovanim junakinjama u nekoliko veoma popularnih domaćih serija poput „Istne i laži“, „Junak našeg doba“, „Šifra Despot“, „Tate“. Bojani se sa druge strane svijeta u borbi pridružuje Zorica nekoliko godina starija i iskusnija dama koja stiže iz egzotičnog Katara, sa pozamašnom sumom novca. Zajedno sa Bojanom, luckasta Zorica, koju igra sjajna Vesna Stanković stalna članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta upamćena po svojoj velikoj monodrami „Milunka“ za koju je osvojila niz prestižnih nagrada, započinje svoje seanse astrologije, lajf koučinga i izrade natalnih karti. Posao je pogođen – dijeliće klijente i odlično zarađivati.

Njihove sudbine i klijenti će se preplitati, a mi ćemo se zabavljati zdravim humorom iz ženske perspektive. Ova serija donosi novu energiju, nove poglede, svjež humor koji je vrlo vješto ugradio u priču o dvije posebne koleginice i životne saputnice reditelj Marko Glušac uz pomoć scenariste Semira Gicića koji je svemu dao poseban šarm, kroz dramturgiju, sukobe, karaktere junakinja i ponekog muškarca koji krasi ovu odličnu podjelu. Kako bi prikazao ovaj zamiljiv svijet žena, kroz poseban jezik planetarno popularnog serijskog žanra, sitkoma, reditelj će dodatno zahuhtati i zakomplikovati odnose junakinja dodijelivši im neobičnog stanodavca koji sa sobom nosi svoju priču i prezanimljivu porodicu i prijatelje. Ljubiša, kojeg igra nevjerovatno simpatičan i u svakoj svojoj ulozi nezaboravan Boris Milivojević, njegova žena „krvopija“ Sofija koju igra Jelica Kovačević i kćerka Anja koju igra pravi mladi talenat i najmlađa srpska pijanistkinja Una Miljuš dodatni su jak oslonac ovog sitkoma. Njihovi porodični odnosi i zapleti itekako će zakoplikovati biznis koleginica, a i njih ćemo moći kroz sve to da bolje upoznamo.

Kažu da je najveći uspjeh znati kako preživjeti teška vremena, a kako će se koleginice snaći sa seansama i šta ih sve očekuje na tom putu ostaje da vidimo. Zato budite uz ATV i svakog radnog dana u terminu od 16 časova uživajte u prvom ženskom sitkomu u regionu.