VEČERAS U 20:10

Nova sezona francuske serije “Marsej”

  • 22.01.2021. 16:57

Nova sezona francuske serije u Netfliksovoj produkciji počinje večeras u 20:10 na programu ATV-a, a ukoliko ste pomislili da je kraj intrigama i preokretima u borbi dva kandidata za gradonačelnika mediteranske luke prevarili ste se.

Nakon što Toro (Gerard Deprdieu) zbog zdravstvenih problema završava u bolnici, Lucas (Benoit Magimel) nastavlja za potragom političkih partnera i istomišljenika. Već upoznat sa mafijaškim krugovima i prljavštinama u koje se upustio Lucas, Toro se iako je doslovce izgubio tlo pod nogama ne povlači iz borbe svijestan da bi Lukas mogao potpuno dovesti Marsej do propasti. Onaj Marsej koji je Toro gradio po svojoj mjeri.

Interesantno je da su se scenarista i reditelj poigrali dodjelivši Lukasu i ljudski lik, jer ga je Torovo zdravstveno stanje nakratko potreslo. Izgleda da se narušena prijateljstva, ljubavi i poverenja ne mogu vratiti, ali zato putevi vode u druge ortakluke.

Nova sezona osim što je u intrigama i prljavim potezima prema ocjeni kritike sočnija od prethodne, donosi i nove likove. Jedan od njih će odigrati značajnu ulogu i sa sobom nosi zaplete neslućenih granica. Nećemo vam otkrivati više.

Ne propustite novu sezonu serije Marsej večeras u 20:10.