VEČERAS U 21:50

Finale serije ‘Prvaci sveta’: Zlatne pobjede

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2021. 10:10

Vrlo lijepo, kroz isprepletenu prošlost i sadašnjost reditelj Darko Bajić spaja sudbijne i pobjedu košarkaša sa Neveninom subinom i pobjedom koju donosi njena emisija.

Nebojša Popović završava svoju priču o osvajanju zlata u Ljubljani, 1970. godine, kada je reprezentacija Jugoslavije, predvođena čuvenim trenerom Rankom Žeravicom, postala prvak svijeta.

Nevena je duboko dirnuta pričom i tek na samom kraju je svjesna je da će imati veliku emisiju. Na rastanku joj Nebojša napominje da za neke dijelove iz pozadine te finalne utakmice, mora pitati djeda. Nevena i Velja užurbano rade u montaži da sve završe praveći dvije verzije emisije, sa i bez Nebojšinih kritičkih stavova. Velja je poziva na piće, ali ona ga odbija, jer još uvijek nije ostavila bivšeg dečka iza sebe. To povrjeđuje Velju, ali on nastavlja profesionalno da radi na emisiji. Nevenin djed, general Štukalo, dolazi kod Nebojše da zajedno gledaju finale između reprezentacije Srbije i Turske. Urednik poziva Nevenu na piće i istovremeno je poziva da sutra uveče kod njega zajedno gledaju njenu emisiju.

General Štukalo i Nebojša Popović uživaju u finalnoj utakmici reprezentacije Srbije i Turske i kroz razgovor se prisjećaju brojnih događaja iz prošlosti. Nevena se odlučuje na razgovor sa dečkom, ali kao i svaki put do sada on je okupiran svojim društvom i ne primećuje je. Po povratku kući djed joj otkriva cijelu priču o toj finalnoj utakmici u Ljubljani 1970-te i svojoj pravoj ulozi u svemu. Ona napokon upoznaje svog djeda – biva malo razočarana, ali ujutro, donosi veliku odluku iako je svjesna da će ostati bez posla. Predaje emisiju sa kritičkim stavovima na emitovanje i provodi dan sa Veljom. Napokon otkrivaju svoje emocije jedno drugome.

Nevenina emisija se emituje na televiziji – djed je ponosan, a urednik bijesan. Nevena ne dobija otkaz, jer se emisija dopala direktoru. Ona odlazi da zahvali Nebojši Popoviću na nesebičnoj pomoći, a zatim sa djedom provodi dan tamo gdje je sve počelo – na velikom i lijepom Kalemegdanu?

Koliko je teška trka do zlata? Šta sve pravi boric moraju rizikovati?

Finale serije ‘Prvaci sveta’ večeras u 21 čas i 50 minuta.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski

Režija: Darko Bajić

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.