VEČERAS U 20:50

Film The Huntsman: Winter's War: Ljubav sve pobjeđuje

  • 17.04.2021. 13:49

Uzbudljiv filmski program na ATV-u ove subote rezervisan je za nastavak priče o drevnom vremenu u kojem je živjela Snjeguljica. Naime, film „The Huntsman: Winter's War“ takozvani je 'spin off' proistekao iz zanimljivog lika profesionalnog lovca kojeg igra miljenik ženskih srca i ljubitelja fantastičnih filmova, glumac koji je ovekovečio moćnog Thora na filmskom platnu, talentovani i šarmantni Chris Hemsworth.

Lovac kojeg smo vidjeli u malo drugačijoj ekranizaciji Snjeguljice ima svoju prošlost i posebnu ljubavnu priču. Sve je počelo nekada davno, mnogo godina prije rođenja Snjeguljice kada su zla Ravena i njena sestra Freya vladale svojim kraljevstvom. Freya, koju igra sjajna Britanka Emily Blunt, upamćena ne samo po  smotaoj asistentkinji u velikom filmskom hitu „The Devil Wears Prada“, nego i po mnogim drugim ulogama. Blunt se može pohvaliti sjajnim glavnim ulogama u filmovima „The Girl On The Train“ i „Mary Poppins Returns“, a još jedna na ovoj listi odlično odigranih jeste i uloga Freye u ovom avanturističko-fantastičnom filmu.

Freya brižna i lakovjerna, željna srećnog života sa čovjekom svog života, želi pobjeći daleko živjeti i voljeti slobodno. Njezina sestra Ravena, smatravši da to nije istinski put za njenu sestru, da ljubav ne postoji i da odlaskom u „lažno“ srećan život nikad neće okusiti i probuditi svoje moći sa kojima je rođena, odlučuje da sestri pomuti planove. Brutalno i prepuno zamki, priviđenja i zloća, Ravena sestru Freyu odvaja od njezinog tek rođenog djeteta. Mladić kojeg je Freya zavoljela i sa kojim je dobila dijete bio je već vjeren, pa je ona bila lako ubjeđena u laž da je voljeni ne samo izdao nego i ubio njihovo dijete. To je Freyu potpuno slomilo i njeno srce pretvorilo u kamen. U pravi led. Tada je Freya postala ozloglašena kraljica hladnoće, leda i tame. Povukla se daleko, gde je izgradila svoje ledeno kraljevstvo koje je ispunila svojim lovcima, koje je još kao djecu po selima odvajala od roditelja i pretvarala ih u svoje najbolje ratnike. Jedini uslov da srećno žive u njenom kraljevstvu bio je da je brane i za nju osvajaju i da nikad ne zavole jedni druge, da nikad ne probaju ljubav.

Međutim, tamo negde van domašaja drugih, u tišini okovanoj ledom i vjetrom, desila se ljubav među njezinim najboljim ratnicima. Lovac Eric i lovkinja Sara su se zaljubili i teško platili takav grijeh. Freya ih je uhvatila u zamku i svakome od njih pokazala ono što je trebalo da vide -  lovcu da je njegova voljena mrtva, a lovkinji da je njen voljeni izdao. Eric je prognan iz kraljevstva i tako lutavši po svijetu susreo se i sa zlom Ravenom. U to vrijeme desila se i priča o Snjeguljici i njezinoj pobjedi. Ovo priča je o susretu izgubljenih ljubavnika i pobjedi njihove ljubavi, koju je pokrenulo izgubljeno Ravenino ogledalo.

Pored fantastike, brzih kadrova, vrhunske kompjuterske obrade i nevjerovatno uzbudljivih okršaja film krasi i odlična glumačka postava kojoj se u liku Sare pridružila i neobična Jessica Chastain. Ona je i ovdje kao i u filmovima „The Help“, „Molly's Game“, „The Zookeeper's Wife“, a listu nije lako završiti, pokazala šta sve može i koliko plijeni svojim talentom. Charlize Theron, neprikosnovena zla kraljica Ravena postaviće visoke standarde za sve koji se ikad upuste u kreiranje lika jednog od najstarijih negativaca.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.