DOMAĆI FILMSKI PROGRAM NA ATV-a

Decembar u znaku velikih likova jugoslovenske kinematografije

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2021. 10:00

Domaća kinematografija, a naročito ona iz perioda bivše Jugoslavije, bogata je vrhunskim filmskim ostvarenjima, komedijama i dramama, ratnim filmovima i nezaboravnim melodramama, ali i specifičnim i danas popularnim likovima. U domaćem filmskom programu često se podsjećamo najznačajnijih jugoslovenskih filmova i serijala, pa tako u decembru donosimo one posebne po svojim pričama, režiji i likovima koji će nekako zauvijek ostati upamćeni kao neizostavan dio domaće kinematografije.

Prva nedjelja u decembru rezervisana je za jedan od najpoznatijih filmova sa tematikom Drugog svjetskog rata, borbe protiv njemačke okupacione čizme i ozloglašenog 'Gestapa'. 'Povratak otpisanih', film koji je svojevremeno postao i prva epizoda još čuvenijeg serijala o hrabrim, iskusnim i spremnim partizanima, Tihom i Prletu, koji svojom domišljatošću stvaraju teške glavobolje nacističkim trupama.

U istom maniru nastavljamo i naredne nedjelje sa ekranizacijom omiljenog stripa 'Mirko i Slavko', koja se smatra jednim od najuspješnijih dječijih filmova i komedija na temu rata i vremena u kojem djeca snažno nastupaju i predvode borbu protiv okupatora.

Iz ratnih vremena i partizanskog duha idemo u mirnodopsko vrijeme, koje je ispisalo nimalo 'mirne' priče. Film 'Sreća u torbi' jugoslovenska je komedija koja prati šefa servisne stanice Raku, koji komičnim slučajem dolazi do torbe u kojoj je novac ukraden u stanici u kojoj radi. Kako bi se oslobodio tereta prolazi kroz razna iskušenja, dok se konačno ne oslobodi novaca.

Za kraj, ali ne manje popularan i po svojoj komičnosti jedinstven u domaćoj kinematografiji – film 'Laf u srcu' koji oslikava vrijeme s kraja 80-ih i prati priču o studentu medicine, koji doveden na rub egzistencije počinje da radi kao posluga u jednoj beogradskoj malograđanskoj porodici, koju dovodi do propasti.

Kultni likovi i filmovi domaće kinematografije, umjetnost kreiranja prave 'sočne' komedije i jedan lijep isječak davnih vremena očekuje vas svake nedjelje u decembru od 21 čas.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм