Adria muzzik video awards 2020: Finale Festivala kratkog muzičkog filma

  • 23.04.2021. 15:05

Na programu ATV-a u subotu i nedjelju prava poslastica za sve ljubitelje regionalne muzike i muzičkih spotova koje smo imali prilike da vidimo i čujemo u periodu od 1. januara 2018. do 31. decembra 2020. godine, a koji su ušli u nominacije za ovu, iako svježu, već prestižnu nagradu AMVA 2020.

Događaj je osmišljen kako bi se na pravi način, a u korak sa svjetskom produkcijom, vrjednovala ostvarenja u muzičkoj i video produkciji regiona, a naročita pažnja u izboru je posvećena pop i rock muzici i srodnim muzičkim žanrovima.
 
Pravo na učešće u takmičenju imale su produkcije, samostalni autori, muzičke grupe, izdavači, pa i televizije iz AlpeDunavAdria regiona koji obuhvata Srbiju, Sloveniju, BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i Bugarsku. 

Selekcioni žiri je svoju listu nominovanih objavio 15. februara, a publika je imala mogućnost da za svoje favorite glasa na www.muzzik.tv do 28. februara.

Nagrade izvođačima dodjeljuju se u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvođača, Rock video, Hip-hop video, EDM video, Pop video, Indie video, Fusion video, dok se autorima spotova nagrade dodjeljuju u kategorijama za Najbolju režiju i art direkciju, Najbolju kameru, Najbolju montažu i postprodukciju i Najbolju koreografiju.

Očekuje vas zasigurno dobre muzike i slike, a možda otkrijete i nove numere ili spotove koji postanu vaši favoriti na redovnoj "playlisti". 

Sigurni smo da ćete uživati u kompletnoj ceremoniji koju imate priliku da gledate na programu ATV-a u subotu u 23:30, odmah nakon prenosa utakmice NBA i u nedjelju u 23 časa.