Milorad Dodik

Značajno je što Tehnički remont Bratunac širi posao FOTO

18:06, 29.08.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je dobra vijest za Bijeljinu i Srpsku to što kompanija Tehnički remont Bratunac širi posao nekadašnje fabrike "Elvako", koja je decenijama bila sinonim grada.

Dodik je naglasio da u ime institucija Srpske podržava projekte kompanija kao što je Tehnički remont Bratunac i poslovne ljude kao što je većinski vlasnik ove firme Slaven Ristić, koji šire proizvodnju i u Bijeljini. 

"Raduje me činjenica da se našao stabilan partner Tehničkog remonta Bratunac, sa ugovorom od pet godina vrijednim 80 miliona evra. Rad kompanije i u Bratuncu i Bijeljini predstavlja ozbiljan posao u Srpskoj. Uvjereni smo da su domaći investitori danas kvalitetniji, a da su uvijek dobrodošli kvalitetni strani kupci", rekao je Dodik novinarima. 

Thumbnail

On je naglasio da je potrebno uložiti novac da bi bila obezbijeđena infrastruktura i iz fabrike isporučivano prema predviđenoj dinamici od pet kontejnera dnevno, uz zaposlenost 350 radnika. 

Dodik je napomenuo da je potrebno riješiti stečaj Firme "Elvako", u čijim pogonima se odvija proizvodnja Tehničkog remonta Bratunac, koje je ta kompanija zakupila, izrazivši uvjerenje da će to ići brzo i uz razumijevanje svih strana. 

"Kada je riječ o potraživanju države, naći ćemo dugoročni dogovor sa kompanijom da bi se održala ova proizvodnja u kojoj je obezbijeđen posao za 350 radnika u narednih pet godina. A, ako ovih pet godina budu uspješne, onda i za sigurnih 50 godina", poručio je Dodik u Bijeljini nakon razgovora sa rukovodstvom kompanije Tehnički remont Bratunac. 

Većinski vlasnik Tehničkog remonta Bratunac Slaven Ristić rekao je novinarima da je ugovor sa njemačkom DHL kompanijom dogovoren i biće potpisan u naredne dvije nedjelje, a predviđa proizvodnju 6.000 kontejnera. 

"To je veoma bitno za regiju i za sve nas, jer zajedno šaljemo poruku klijentima i svim ljudima da smoodlučni u namjeri da sprovedemo u djelo ono što smo planirali, da zaposlimo ljude i zadržimo mlade u Bijeljini i Republici Srpskoj", naglasio je Ristić. 

On je naveo da je u bijeljinskoj fabrici u okviru Tehničkog remonta Bratunac zaposleno 100 radnika, a u naredna tri mjeseca planirano je zapošljavanje do 350 radnika.