Pojedini letovi već popunjeni

Visoki ciljevi banjalučkog aerodroma, 200 hiljada putnika ove godine

  • 26.02.2019. 19:13

Pojedini čarter letovi iz Banjaluke za Grčku i Tursku, već su popunjeni. To je jedan od pokazatelja da je uvođenje ovih letova sa banjalučkog aerodroma pun pugodak.

Zbog svega toga od naredne godine moglo bi da bude i pet linija, poručuju sa banjalučkog aerodroma. Pregovorima o novim destinacijama kažu nije kraj i na tome se  konstano radi. Za sada su u punom jeku i pregovori o letovima za Moskvu, a od jeseni obećavaju i nove destinacije. Od aprila se leti za Berlin, a karte se već mogu kupiti. 

“Samim tim pokazujemo da razvoj turizma može da doživi ekspanziju samo putem avio saobraćaja to su podaci o kojima govori svjetska turistička organizacija, mi smo se složili da se i na našem prostoru može raditi na tome i da je to zaista pravi put za razvoj turizma”, kaže Zoran Injac, direktor Aerodroma Banjaluka.

Kako stoje stvari na aerodromu, došla je da se uvjeri i ministar turizma. Sa predstavnicima aerodroma razgovarala je o trenutnoj situaciji ali i svim mogućnostima koje su pred banjalučkim aerodromom.

“Što se tiče aerodroma jako je uspješan razvoj od skoro nule postigli su dosta toga, saradnja sa Rajanerom veoma je uspješna", kaže Dragica Kovač, ministar trgovine i turizma.

Uspješna je saradnja i sa turističkim agencijama. U Tursku i Grčku letiće se tokom ljeta, zahvaljući Kontiki agenciji u kojoj očekuju da do početka sezone i svi preostali letovi budu bukirani. Plan je kažu bio da tokom sezone bude 18 letova, ali je zbog velikog interesovanja broj  povećan.

“Za sada imamo ukupno 25 polazaka iz Banjaluke, što se tiče popunjenosti i zainteresovanosti izuzetno je velika zainteresovanost o tome dovoljno govori činjenica da je već 50% čarter mjesta popunjeno,već neki letovi su potpuno puni, kaže Vladimir Ćorović iz agencije "Kontiki".

Da interesovanja za letove na razne destinacije imaju govore i brojke. Prošle godine kroz aerodrom je prošlo 35 hiljada putnika, a ove godine cilj je postići cifru od 200 hiljada putnika.

Тагови: