Premijer naglasio

Višković: Cilj svih napora Vlade je povećanje plata

15:43, 02.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Konačni cilj svih napora Vlade je smanjenje opterećenja, direktnih poreza i doprinosa - a sve u cilju povećanja plata u realnom sektoru, izjavio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, na godišnjici osnivanja Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Premijer je naglasio da ne žele da njihove mjere budu zloupotrebljene, nego da u konačnici zaustave odlazak stanovništva.

"Bez poslovne zajednice Republika Srpska i njene institucije imale bi nerješive probleme. Vlada u Uniji vidi korektnog socijalnog partnera, koji ne nastupa sa pozicije da traži nešto sa nekim ograničenjima, već dolaze sa idejama i rješenjima", ističe Višković.

U mjere ekonomske politike uključene su mjere koje je Vlada dogovarala sa svim partnerima - a među njima je i Unija, podsjetio je Višković.

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske danas slavi 15. godišnjicu svog osnivanja. Među zvanicama su između ostalih, i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, ministri u Vladi, Petar Đokić i Srđan Rajčević, kao i brojni privrednici.