Banjaluka

Više od 150 izlagača na "Jesenjem sajmu"

  • 13.11.2019. 19:46

Više od 150 izlagača iz Republike Srpske, Federacije i zemalja regiona izlaže na "Jesenjem sajmu" u Banjaluci.

Naročito su imali šta da vide ljubitelji lova i ribolova. Sajam je otvorio premijer Republike Srpske koji kaže da je sajam, svake godine, sve bolji. 

"Na ovom Jesenjem sajmu da su tri sajamske oblasti pod jednim krovom, ali su isto tako usko povezane, prema tome i lov i ribolov i ekologija i sport i poljoprivreda", kažem Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike srpske.

Broj izlagača znatno je veći u odnosu na ranije godine. Predsjednik Republičkog lovačkog saveza kaže da je sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača, te da će sajam posjetiti veliki broj lovaca.

"Sigurno će danas doći četiri do pet hiljada lovaca da vide svu ovu ponudu, 10 regija, u lovačkom savezu Republike Srpske, oslobođeni smo poreza na oružje što je pola miliona na nivou godine", kaže Savo Minić, predsjednik Republičkog lovačkog saveza.

"Mogu sa zadovoljstvom da kazem da sajam raste, da je više izlagača, njeguje dobru posjetu i sve ovo pomaže i Vlada Republike Srpske", kaže Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Rešublike Srpske.

Sajam će biti otvoren do 16. novembra.