Povlačenje 800.000 sušilica

Virpulove mašine za sušenje veša izazivaju požar

14:43, 11.07.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Više od 800.000 mašina za sušenje veša kompanije Virpul mora da bude povučeno sa tržišta jer je neispravno.  Navodno, skoro 800 njih zapalilo se i izazvalo požar u domovima kupaca.

Kompaniju je prošlog mejseca upozorila Kancelarija za bezbjednost proizvoda o svojoj namjeri da će poslati zahtjev za opoziv.

Potrošači koji imaju sporne sušilice u Velikoj Britaniji, imaće pravo na zamjenu mašine, koja će biti isporučena i instalirana bez ikakvih troškova.

Kancelarija je saopštila da je Virpul pristao da povuče proizvode i da je garantovao da neće naplaćivati isporuku, instalaciju ili uklanjanje mašina, te da će obezbjediti "blagovremene" izveštaje o daljim dešavanjima.

Rukovodioci kompanije su regulatorima rekli da broj neispravnih sušilica može da bude i daleko veći od prvobitno očekivanog.

"Velika Britanija ima neke od najtežih zakona o zaštiti potrošača u svijetu. Naša intervencija pokazuje da ćemo preduzeti sve neophodne korake kako bi potrošači bili sigurni," rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača Keli Tolurst.

Virpul je saopštio da je u posljednjih nekoliko godina zabilježio 54 požara koje su izazvale sušilice i da su naknadno tri modela modifikovana. Izmenjen je sistem kod više od milion proizvoda.