Ministar finansija Republike Srpske

Vidović: Što više kreditnih sredstava usmjeriti ka privredi

  • 02.10.2019. 14:04

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Banjaluci da je stanje u bankarskom sektoru u Srpskoj mnogo bolje nego što je bilo prethodnih godina i da su banke likvidne, te da će se raditi na tome da se što više kreditnih sredstva usmjeri na podršku privredi.

Vidovićeva je dodala da je Vlada Republike Srpske počela pripreme za reformisanje Investiciono-razvojne banke (IRB) u skladu sa potrebama tržišta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku sa delegacijom Misije Svjetske banke, koju je predvodila Johana Jeger, viši stručnjak za finansijski sektor, Vidovićeva je napomenula da je to jedan od ciljeva zacrtanih Programom rada Vlade Republike Srpske u dijelu za povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede Republike Srpske.

"Intenzivno radimo na ispunjavanju tog cilja i na tom polju očekujemo tehničku podršku Svjetske banke, kako bi najbolja rješenja, bankarski standardi i međunarodne prakse bile ugrađene u buduću ulogu, misiju i mandat IRB-a", rekla je Vidovićeva.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji projekta jačanja bankarskog sektora, sa posebnim naglaskom na unapređenje upravljanja i poslovanja IRB-a Republike Srpske.

Eksperti Svjetske banke su izrazili zadovoljstvo realizacijom prethodne tri komponente Projekta jačanja bankarskog sektora koje su bile usmjerene na unapređenje zakonodavnog okvira za poslovanje i nadzor, te očekuju da će i četvrta komponenta posvećena unapređenju poslovanja IRB-a biti uspješno privedena kraju. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок