Ministar finansija Srpske

Vidović: Budžet Srpske stabilan

11:46, 20.09.2019.
Izvor: Srna
Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je u razgovoru sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Endruom Džulom da Srpska ima stabilan budžet i da su pokazatelji za prvih osam mjeseci zadovoljavajući.

"Vladine mjere i politike, sa posebnim akcentom na suzbijanje sive ekonomije doprinijele su povoljnoj finansijskoj situaciji, zbog koje smo u ovoj godini dva puta povećavali penzije, ali i zabilježili povećanje prosječne plate", rekla je Vidovićeva danas u Banjaluci.

Govoreći o realizaciji planova do kraja godine, ona je navela da će Vlada Republike Srpske uskoro usvojiti rebalans, koji bi u oktobru trebalo da bude upućen na razmatranje u Narodnu skupštinu Srpske, a zatim će uslijediti pripreme za usvajanje ključnih dokumenata u oblasti finansija za predstojeći period, saopšteno je iz Ministarstva.

Vidovićeva je naglasila da je Republika Srpska uvijek bila otvorena za unapređenja u oblasti finansija i da je do sada u MMF-u nailazila na partnera za tehničku podršku, te da očekuje da će nakon formiranja vlasti na BiH nivou biti usaglašeni dalji pravci djelovanja na obostrano zadovoljstvo.