TRB

Važno je da Srpska ima objekat koji proizvodi OKLOPNA VOZILA i PIŠTOLJE za policiju

11:13, 26.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Vojno politički analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je za Republiku Srpsku veoma važna kompanija "Tehnički remont Bratunac" /TRB/, jer predstavlja početak njene reindustrijalizacije kada je u pitanju namjenska industrija.

"Važno je da /Srpska/ ima jedan objekat koji proizvodi oklopna vozila, pištolje za policiju Republike Srpske i vozila za deminiranje, a ima i liniju za proizvodnju municije. Iznenađen sam da je to grupisano na jednom mestu i da imaju dobar izbor kadrova i vrlo kvalitetne proizvode", rekao je Lazanski za "Sputnjik". 

Thumbnail

On je podsjetio da je TRB svojim višenamjenskim oklopnim borbenim vozilom "Despot" početkom ove godine zadivio domaću i svjetsku javnost, a plasira i niz atraktivnih proizvoda. 

Lazanski ističe da se pištolj RS-9 "Vampir" proizveden u Bratuncu može mjeriti sa "Valterom", "Sig Sauerom" i češkom "Zbroevkom", dok je vozilo "Despot" u svojoj konkurenciji sa pogonom na četiri točka sasvim solidno za policijsku upotrebu. 

"Linija za proizvodnju municije je nešto što je neophodno Republici Srpskoj, a robot za deminiranje naći će primenu i na stranim tržištima", rekao je Lazanski. 

Thumbnail

Direktor kompanije TRB Slavenko Ristić izjavio je da mu je u poslovanju najveći izazov balansiranje politike između Istoka i Zapada. 

"Ima mnogo neprijatelja i politika koje su usmjerene protiv nas, ali pokušavamo da se držimo dalje od problematičnih zona. Koncentrišemo se na tradicionalno prijateljske zemlje", rekao je Ristić. 

On je naveo da je kompanija uspjela da angažuje konsultante iz Rusije, ali isto tako i iz NJemačke i Izraela. 

"Mislim da treba da slijedimo taj put koji je imala i stara Jugoslavija - prodajemo im usluge i proizvode, a ne politiku", rekao je Ristić. 

Konstruktor Vladimir Popović kaže da pištolj "Vampir" po svojim osobinama može da se svrsta među svjetsku elitu u svojoj kategoriji, a odlikuju ga izuzetna preciznost, pouzdanost, kvalitet materijala i vrhunska ergonomija.