Uticaj Ronalda: Koka Kola izgubila 4 milijarde dolara zbog flašica na konferenciji

  • 16.06.2021. 10:00

I prije nego što je juče protiv Mađarske postigao golove vrijedne pobjede na startu Evropskog prvenstva, Kristijano Rolando bio je u centru pažnje. Zbog jednog poteza na konferenciji za medije, nije se skidao sa naslovnih strana brojnih svjetskih medija.

Naime, on je na meču prilikom ulaska u salu pomjerio dvije flašice Koka Kole koje su stajale na stolu i umjesto njih je stavio vodu. Ujedno je poručio svim okupljenima da "piju vodu", što je svima bilo simpatično, ali ne i gigantu koji drži ogroman tržišni udio na berzama.

Dionice Koka Kole izgubile su čak četiri milijarde dolara u vrijednosti za samo nekoliko minuta poslije tog poteza, što je sigurno zadalo prave glavobolje svima u kompaniji. Poređenja radi, kada su se berze otvorile u Evropi, dionica ove kompanije vrijedila je 56,10 dolara, da bi samo pola sata kasnije vrijednost pala na 55,22 što je pad koji se rijetko kada viđa.

Za pola sata je tako zabilježen pad od 1,6%, što znači da je sa 242 milijardi dolara vrijednost Koka Kole pala na 238 milijardi. Međutim, potez Ronalda nikako ne bi smio da vas začudi pošto gaji ogromnu averziju prema gaziranim pićima, a prije samo nekoliko mjeseci izjavio je da je bio ljut na svog sina zbog ovog gaziranog pića.

- Ljuti me, jer pije Koka Kolu i Fantu, svađam se sa njim kada jede čips i krompire. Čak me i moja mala djeca pogledaju kada jedu čokoladu - rekao je tada Kristijano.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.