Sastanak Đokić - Poš

Unaprijediti ekonomsku saradnju zajedničkim projektima

  • 13.11.2019. 14:49

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poš razgovarali su danas o mogućnosti unapređenja privredne i ekonomske saradnje Srpske i Mađarske putem realizacije zajedničkih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, solarne energije, energije vjetra i energetske efikasnosti.

Poš je upoznao Đokića o ekonomskim kretanjima u Mađarskoj, kao i projekcijama za budućnost, naglasivši da je to zemlja koja iz godine u godinu bilježi sve snažniji ekonomski rast, koji je čak četiri puta veći od evropskog, kao i nisku stopu nezaposlenosti.

Učesnici sastanka su izrazili spremnost da Mađarska i Srpska zajedničkim naporima doprinesu razvoju bilateralnih, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je zahvalio mađarskom ambasadoru na interesovanju za zajednički rad sa Srpskom, istakavši veliki značaj razvoja regionalne saradnje.

On je naglasio da Republika Srpska vodi politiku otvorenosti prema svima koji žele da ulažu, s ciljem otvaranja radnih mjesta, obezbjeđivanja ekonomskog rasta i boljeg života za sve njene građane.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak na kome bi detaljnije bile predstavljene razvojne šanse i potencijali Republike Srpske u oblasti energetike i rudarstva.

Sastanku je prisustvovao i ekonomski savjetnik ambasade Duško Karagiks.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.