U HE Višograd dosta pažnje posvećuju zaštiti na radu

  • 11.08.2020. 16:59

Donošenjem zakona o "Zaštiti na radu" 2008. godine HE Višograd, uz primjenu ostale podzakonske regulative, sprovodi propisane mjere i radnje kako bi se u potpunosti prilagodila tom zakonu. Jedan od osnovnih akata, je akt protiv rizika u kojem su procjenjene sve opasnosti i štete na svakom random mjestu.

Određeni su i ruzici koji mogu da dovedu do povređivanja na radu.
 
"Shodno tim propisane su sve mjere za svako radno mjesto. Na primer počev od ljekarskog uvjerenja, zatim od osposobljavanja radnika za rad, pregleda sredstava za rad i još drugih mjera koji propisuje sam akt o procjeni rizika", rekao je Vladimir Bradonjić, rukovodilac službe zaštite na radu i protipožarne zaštite HE Višegrad. 

Cilj zakona zaštite na radu je da svaki radnik bude upoznat o rizicima i opasnostima koje mogu da dovedu do povređivanja. Na HE Višegrad u dosadašnjm procesu proizvodnje nije bilo ozbiljnijih povreda na rada. Sve su okvalifikovane kao lakše. 

"Svi radnici redovno svake godine koji rade na radnim mjestima sa povećanim rizikom dobivaju adekvatnu zaštitnu opremu, koja je propisana i koja je u skladu sa standadima i direktivama, a sve u vezi sa zaštitom na radu", istakao je Bradonjić.

Primjenom zakona na radu u HE Višegrad uređuje se zaštita i zdravlje radnika, njihova prava, obaveze i odgovornosti, preventivne mjere, kao i druga pitanja koja se odnose na bezbjednost i zdravlje na radu. Zakon obuhvata skup organizovanih mjera i aktivnosti ka stvaranju boljih uslova na radu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина