Trivić: Značajno što je Štab uvažio zahtjeve poslovne zajednice

  • 14.03.2020. 13:28

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić smatra da je od izuzetnog značaja to što je Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi uvažio zahtjeve poslovne zajednice kako bi bile ublažene štetne posljedice za privredne subjekte.

"Veoma je važno što je formiran ovaj štab i da će raditi na rješavanju problema. U narednom periodu moramo se još značajnije posvetiti razmatranju situacije u privredi", rekao je Trivić Srni.

On je istakao da su definisane mjere važne, jer je situacija u Evropi veoma loša, te napomenuo da je Slovenija blokirala sav saobraćaj prema BiH čime je ugrožen rad privrednika.

Trivić se nada da ukupna situacija neće potrajati dugo. "U suprotnom se možemo suočiti sa ozbiljnim posljedicama", dodao je on.

Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske sačinio je prijedlog mjera za ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Srpskoj.

Među mjerama je odgađanje plaćanja poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za prošlu godinu do 30. juna, a obaveze će biti isplaćene u ratama do kraja 2020. godine, zatim hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u prošloj godini, gdje isplata počinje u ponedjeljak, 16. marta.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм