Donald Tramp

Trgovinski pregovori SAD i Kine dobro napreduju

  • 04.01.2019. 22:28

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da razgovori Vašingtona i Pekinga o rješavanju trgovinskog spora napreduju “veoma dobro”.

"Dobro napredujemo u pregovorima sa Kinom", rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući, prenosi Rojters.

Američki izaslanici posjetiće 7. i 8. januara Peking gdje će sa kineskim partnerima razgovarati o rješavanju trgovinskog spora između dvije zemlje koji prijeti da ugrozi globalni rast, javio je prethodno AP, pozivajući se na saopštenje kineskog Ministarstva privrede.

Dvije zemlje su tokom prošle godine u više navrata povećavale carine na uzajamni uvoz robe vredan stotine milijardi dolara, u trgovinskom sukobu koji je izbio zbog optužbi SAD-a da Peking krši preuzete obaveze u pogledu otvaranje tržišta tako što, prema tvrdnjama Vašingtona, “krade” ili vrši pritisak na kompanije da predaju tehnologiju kineskim partnerima.

Tramp i Si su se dogovorili na samitu G20 u Argentini krajem prošle godine da na 90 dana odlože nova povećanja tarifa, počev od 1. januara, kako bi u tom periodu pokušali da postignu sporazum, ali ekonomisti kažu da je to prekratak rok za rešavanje spora koji opterećuje američko-kineske odnose, prenosi AP.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.