Bliže Hercegovcima

Trebinje: Otvorena poslovnica Investiciono-razvojne banke

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2021. 19:27

Investiciono razvojna banka Srpske od danas je bliže Hercegovcima, otvorena je poslovnica gdje će građani, ali i privrednici moći dobiti sve informacije o povoljnostima koje nudi IRB. Direktor kaže da je širenje mreže poslovnica znak stabilnosti.

“Mi ćemo kao IRB preko svojih poslovnica moći da radimo  kvalitetniji monitoring jer nam je veoma bitno da naša sredstva imaju strogu namjeru za koju smo ih i odobrili”, rekao je Dražen Vrhovac, direktor IRB-a.

“Kao što znate tu su linije za privrednike, tu su linije za rješavanje stambenih kredita  i mi mislimo da je IRB do sada opravdala povjerenje i mnogim privrednicima i građanima pogotovo mladim ljudima omogućila da riješe svoje stambeno pitanje”, izjavila je Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Republike Srpske.

I dosadašnja saradnja na daljinu sa IRB-om bila je dobra, kažu na jugu. Trebinjski gradonačelnik vjeruje da će sada biti još bolja.

“Konkretno grad u posljednje tri godine je kroz projekat  IRB-a investirao u Trebinje kroz razne projekte preko 400.000 maraka”, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Predstavnici IRB-a, ali i ministri u Vladi Srpske, sastali su se sa preduzetnicima iz cijele Hercegovine. Glavna tema ovog okruglog stola bila je pandemija i njen uticaj na poslovanje

“Svi programi su dobro došli , svakako da moraju povesti računa o nama jer je došlo vrijeme da se mora sačuvati privreda da bi sve ostalo opstalo”, kazao je Vladimir Janković, preduzetnik iz Trebinja.

 “Mi smo i prošle godine kroz  određene izmjene zakona i kroz  smanjenje pojedinih taksi rasteretili privredu u visini od 9,1 milion maraca”, rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske.  

Iz Vlade Srpske kažu da intezivno komuniciraju sa privrednicima jer se pravi program ekonomske politike za narednu godinu. Osim Trebinja poslovnice IRB-a su otvorene u Istočnom Sarajevu i Prijedoru a uskoro će ova banka stići i u Semberiju.



Тагови: