Poslovna zona Prnjavor

Tomaš: Najatraktivnija lokacija za investitora u Srpskoj

  • 04.12.2018. 11:50

Poslovna zona za malu privredu, izgradnja regionalnog puta i obilaznice, kao i novi proizvodni objekti planirani su Urbanističkim planom Prnjavora.

On predviđa i nove sadržaje za društvenu djelatnost i kulturu u užem centru, odnosno izgradnju nove multifukcionalne dvorane i nove zgrade opštine, te unapređenje postojećih kompleksa i sadržaja. Ono čemu posebno pridajemo značaj jeste gradnja infrastrukture u samoj poslovnoj zoni, od čega će Prnjavor imati mnogo koristi i benefita, kaže prvi čovjek opštine. 

"Trenutno pet privrednih subjekata gradi poslovne pogone ovdje u ovoj našoj poslovnoj zoni. Neće biti reklama ako kažem da smo uspjeli naći modalitet da cijena zemljišta bude marka i po po kvadratu, a ono što je obaveza investitora na ovom dijelu jeste da plati naknadu za pretvaranje poljoprivrednog u nepoljoprivredno zemljište koje je otprilike oko koje je otpilike isto tako negdje oko marku i po do marku šezdeset što znači da će investitore buduća cijena zemljišta izaći nešto više od tri marke po kvadratu, a reću slobodno da je u okruženju tržišna cijena zemljišta kad se kupuje od privatnih vlasnika da se kreće od 60 do 100 maraka po kvadratu", istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.  

Prostor koji je bio rasploživ za ulaganje u privredu, popunjen je i više nema mjesta za širenje privrede. Poslovna zona nudi nove kapacitete u smislu većeg zemljišta, a nadležni su sigurni da će svi investitori naći svoje mjesto. 

"Uvjeren sam s obzirom na geografski položaj opštine u RS, s obzirom na saobraćajnu povezanost prije svega misleći na autoput, ali i na željeznicu koja prolazi na petnaestak kilometara daleko od ove poslovne zone i naravno na uslove koje smo mi ispred ove Opštine stvorili, uvjeren sam da je ova lokacija najatraktivnija u RS za investiranje", naglasio je Tomaš. 

Ideja o poslovnoj zoni rodila se još 2010. godine kada se planirala gradnja autoputa. Urbanistički plan Prnjavora, kao strateški razvojni dokument, pokazuje pravce razvoja konkretnog urbanog područja za sljedećih dvadeset godina. Radi se o površini od 2.084 hektara na kojoj bi, u skladu sa planom, moglo da živi i optimalno zadovoljava svoje potrebe oko sedam hiljada ljudi. 

Тагови: