Predsjednik Srpske u Bijeljini

Tehničkom remontu uskoro ugovor vrijedan oko 80 miliona evra

  • 29.08.2018. 19:05

Fabrika "Elvako MetPro", koja je dio kompanije Tehnički remont Bratunac, širi proizvodnju na civilni sektor. Poslovanje proširuju i na područje Bijeljine, a cilj im je da rehabilituju proizvodne kapacitete nekadašnjeg giganta Elvaka, kaže većinski vlasnik Slaven Ristić. 

Za saradnju su zainteresovane kompanije iz Njemačke, a dolazak investitora i pokretanje proizvodnje pozdravio je i predsjednik Republike Milorad Dodik. 

"Veoma sam obradovan činjenicom da se našao stabilan partner, čija je vrijednost ugovora u narednih 5 godina 80 i nešto miliona evra i ovdje se mora uložiti novac kako bi se obezbjedila infrastruktura i isporučivalo se kako je to predviđeno", rekao je Dodik.

"Želim da se zahvalim predsjedniku RS Miloradu Dodiku što nam je ponovo ukazao čast njegovim dolaskom, pridavajući nam ovoliko pažnje u ovom za  nas veoma bitnom momentu. Kao što ste već saznali, naša kompanija potpisuje ugovor sa njemačkom kompanijom DHL, sa kojom planiramo 6.000 kontejnera u narednih 5 godina da proizvedemo. Naravno da je to vrlo bitno za regiju i za sve nas", ističe Ristić.

Rukovodstvo naglašava da su u proteklih godinu dana aktivno investirali i ulagali u razvoj nove fabrike i zapošljavanje s ciljem da ožive civilnu industriju i djelimično izmijene proizvodni program, kako bi bili konkurentni na tržištu.

"Svi zajedno šaljemo jednu poruku svim ovim ljudima koji su tu i koji su klijenti, da smo vrlo odlučni u našoj namjeri da sprovedemo ovo što smo planirali u djelo i da zaposlimo ljude i zadržimo mlade ljude u Bijeljini i u Republici Srpskoj i ne dozvolimo da nam odlaze odavde", kaže Ristić.

"Što se tiče potraživanja države ovdje, mi ćemo naći jedan dugoročni dogovor sa Slavenom i njegovim kompanijama kako bi se održala ova proizvodnja. Ako ovih 5 godina budu uspješne, onda je sigurno i pedeset. Prema tome, u tom pogledu sam ovdje i nisam oklijevao da dođem, da dam podršku", ističe predsjednik Srpske.

Velika je potreba da se fabrika Elvako osnaži, osvježi i ponovo zasija u punom sjaju. Na tom putu, podršku će pružiti i Gradska uprava Bijeljina. 

"Današnja posjeta ovoj fabrici je odala utisak da smo potpuno sigurni da će u narednom periodu uspjeti isporučiti ugovorene količine i da će u narednom periodu ovoj firmi i njihovom menadžmentu biti potrebna pomoć svih nosioca vlasti", rekao je Mile Pejčić, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine. 

Nakon zaključenja ugovora, u planu je znatno proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i zapošljavanje dodatnih 300 do 350 radnika.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.