Švajcarska elektrokompanija gradi fabriku u Srbiji

  • 12.06.2020. 08:19

Švajcarska kompanija Regent Lighting doo počela je u Svilajncu izgradnju fabrike za proizvodnju rasvjetnih elemenata, površine 6.000 kvadratnih metara, u kojoj planira da zaposli preko sto visoko obrazovanih stručnjaka koji će biti podrška i matičnoj kompaniji u Bazelu.

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, izgradnju fabrike Regent je počeo u Industrijskoj zoni Veliko polje, a prisustovali su predsjednik opštine Predrag Milanović, direktor kompanije Jerg Štajmajer i privrednici ove opštine.

Regent već radi u Svilajncu, na iznajmljenom prostoru od 1.000 kvadranih metara, a uz 6.000 kvadratnih metara započetog, planira da kasnije izgradi još toliko.

U Velikom polju, jednoj od dvije Industrijske zone u Svilajncu, već rade četiri strane kompanije "koje su među najuspješnijima u oblastima u kojima posluju a Regent, gigant u oblasti rasvjete, će učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera ovog dijela Srbije", ocijenio je Milanović.

"Ponosan sam kako Industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10.000.000 evra, sa proizvodnom halom od 12.000 kvadratnih metara, sa preko stotinu zaposlenih u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo u Svilajncu već i za Srbiju", rekao je Milanović.

Štajmajer je ocijenio da je današnji dan "veoma značajan za kompaniju Regent", jer, kako je rekao, "to nije samo početak izgradnje novog objekta već i početak novog projekta koji treba da osigura uspjeh kompanije u budućnosti".

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок