Švajcarci nude šest miliona KM za hotel "Bistrica" na Jahorini

  • 27.11.2018. 12:46

Švajcarski investicioni fond "Batagon" ponudio je 5.985.900 KM za kupovinu hotela "Bistrica" na Jahorini, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

U hotelu "Bistrica" juče je održan postupak prodaje ovog hotela, kako je bilo utvrđeno oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti objavljenom 9. novembra. 

U predviđenom roku dostavljene su dvije ponude od kojih je samo jedna ispunjavala uslove utvrđene predmetnim postupkom prodaje. 

Ponuđač "Batagon" ispunio je sve uslove utvrđene odlukom o načinu i uslovima javne nabavke prodaje nepokretnosti u svojini Olimpijskog centra "Jahorina" - prodaja hotela "Bistrica" sa zemljištem ispod hotela i zemljištem koje je neophodno za njegovu redovnu upotrebu i ponudio cijenu od 5.985.900 KM. 

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić rekao je da je hotel "Bistrica" prije godinu dana, kada je preuzeo upravljanje Olimpijskim centrom, bio u nezavidnoj poziciji, sa veoma lošom perspektivom. 

On je naglasio da su infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel "Bistrica". 

"Sada je došao novi investitor koji planira ulaganje i čiji će dolazak rezultirati privlačenjem novih posjetilaca i novih investitora, ali ono što je još važnije zaposliće nove radnike i lokalna preduzeća, što predstavlja veliku šansu za Jahorinu i Republiku Srpsku uopšte", smatra LJevnaić.

Тагови: