Privredna komora Srbije

Srpske destilerije na sajmu u Puli

  • 27.03.2019. 08:15

Na prvoj međunarodnoj konferenciji i izložbi o rakiji u Puli od danas do subote, 30. marta, nastupiće i osam proizvođača rakije iz Srbije, najavljeno je danas iz Privredne komore Srbije.

Skup pod nazivom "Spirit of Rakia" (Duh rakije) ima regionalni i međunarodni karakter i okupiće proizvođače tog pića iz zemalja Srednje i Јugoistočne Evrope.

Cilj je razmjene iskustava i saradnja na unapređenju tehnologije proizvodnje rakije i drugih jakih alkoholnih pića, promocije njihovog turističkog i gastronomskog potencijala i negovanja tradicije proizvodnje.

Predviđeno je više stručnih skupova na temu tehnologije proizvodnje rakije, proizvodnje sirovine i tehnike destilacije, navela je Privredna komora Srbije koja organizuje nastup srpskih destilerija zajedno sa Komorskim investicionim forumom.

Proizvode će predstaviti "BB Klekovača" iz Bajine Bašte, "Tok" iz Beograda, "Destilerija Zarić" iz Kosjerića, "Tim" iz Bajine Bašte, "Destilerija Nenad Krstić" iz Kraljeva, "RB global" iz Kraljevo, "SZR Vojvoda" iz Koceljeva, i "Destilerija Trivuleks" iz Leskovca.

Konferenciju organizuje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske, uz podršku i Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu, Istarske županije i Hrvatske gospodarske komore.

Тагови: