Ulaganja od 2014. godine

Srbija donirala milion KM za izgradnju sportskih dvorana u Bijeljini

09:59, 02.07.2019.
Izvor: Srna
v
Iz donacije Srbije Bijeljini je pripalo milion KM koje će biti iskorištene za izgradnju sportskih dvorana u okviru gradske Gimnazije "Filip Višnjić" i Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš" u Velikoj Obarskoj, ističu iz Gradske uprave.

Grad Bijeljina jedna je od 42 lokalne zajednice u Republici Srpskoj kojima su dodijeljena sredstva za realizaciju projekata iz donacije Srbije od 9,3 miliona evra, realizovane u okviru mehanizma saradnje prema Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Srbije. 

Sporazumi o finansiranju projekata između Vlade Republike Srpske, odnosno, Ministarstva finansija i lokalnih zajednica kojima su dodijeljena sredstva, potpisani su juče u Banjaluci. 

U ime grada Bijeljina sporazum je potpisao načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Samer el Šek. 

U okviru mehanizma saradnje, Srbija je u prethodnih pet godina odobrila 24,4 miliona evra donatorskih sredstava namijenjenih realizaciji kapitalnih projekata u opštinama i gradovima u Srpskoj, ali i lokalnim zajednicama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom. 

Osim zvaničnika Ministarstva finansija i lokalnih zajednica, zadovoljstvo uspješnom saradnjom Srbije i Srpske izrazio je i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić. 

"Srbija od 2014. godine ulaže znatna sredstva za realizaciju projekata u Republici Srpskoj. Verujem da će i ova sredstva biti utrošena na dobrobit građana, a sve ovo pokazuje koliko je Srbija privržena Srpskoj", naglasio je Nikolić.