Srbija: Domaći gosti - adut sezone

  • 11.05.2020. 14:45

Ugostitelji u banjama i na planinama u Srbiji uveliko se pripremaju za predstojeću ljetnu sezonu, dok je danas u Zemunu predstavljena i kampanja "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju".

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić je na promociji pozvao građane da odmor provedu na nekoj od domaćih destinacija.

On je rekao da će kroz kampanju Srbija predstaviti prirodne ljepote, prije svega domaćim gostima i turistima, jer su oni glavni adut za turizam ove godine.

Ljajić je najavio da će penzioneri, studenti i zaposleni sa platom manjom od 70.000 dinara /595 evra/ moći od srijede, 13. maja, da apliciraju za korištenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji.

On je rekao da je to istovremeno i poziv ugostiteljima i hotelijerima da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima.

Limit za korištenje vaučera do sada je bio 60.000 dinara /oko 510 eva/, a Ljajić je dodao i da studenti neće moći da ih koriste u mjestu prebivališta i mjestu studiranja.

Prethodno danas, ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je sa predstavnicima hotelijera i turističkih agencija i vodiča o podršci.

Na sastanku je sagledavan način na koji država dodatno može da pomogne hotelijerima da prevaziđu krizu izazvanu virusom korona, naveo je Mali na svom "Instagram" profilu.

Prema ranije objavljenim podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, procjenjuje se da su hotelijeri zbog izostanka stranih gostiju izgubili oko 300 miliona evra.

Zbog virusa korona u svjetskim razmjerama nije tačno poznato kako će izgledati predstojeća ljetna sezona, ali je izvjesno da će imati niz ograničenja.

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм