"Sjeverni tok dva" izložen bezbjednosnim rizicima

  • 01.04.2021. 18:35

Konzorcijum "Sjeverni tok dva AG" koji je zadužen za gradnju gasovoda upozorio je danas na bezbjednosne rizike sa kojim se projekat suočava od vojnih brodova i aviona.

Gasovod, čiji je cilj obilazak Ukrajine i udvostručenje kapaciteta podmorskog gasovoda "Sjeverni tok" iz Rusije ka NJemačkoj, u središtu je tenzija između Moskve i Vašingtona.

Zvaničnik iz konzorcijuma Andrej Minin rekao je da su brodovi projekta bili na meti "redovnih provokacija stranih civilnih i vojnih plovila".

Minin je naveo da je neidentifikovana podmornica 28. marta izronila na udaljenosti nešto većoj od kilometra od broda "Fortuna" koji postavlja cijevi.

On je napomenuo i nekoliko incidenata sa drugim brodovima, kao i da su više puta strani avioni letjeli nisko iznad plovila "Sjevernog toka dva", a je učestalo tokom marta.

Prema podacima konzorcijuma, gradnja gasovoda je 95 odsto završena i ostalo je još da se postavi oko 121 kilometar gasovoda.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.