Sastanak Košarac-Soror: Razgovarano o unapređenju ekonomske saradnje

  • 02.03.2021. 12:35

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Egipta Jasera Sorora, sa kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje i spoljnotrgovinskoj razmjeni dvije zemlje.

Sagovornici su pozdravili dobre odnose BiH i Egipta, te konstatovali da postoji potencijal za poboljšanje ekonomskih veza, bolju povezanost privrednika i povećanje obima spoljnotrgovinske razmjene, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Poseban akcenat stavljen je na unapređenje izvoza drvnih sortimenata iz BiH, s obzirom na iskazanu zainteresovanost egipatske strane.

Košarac i Soror saglasni su da je potrebno intenzivirati aktivnosti Mješovitog komiteta za ekonomsku, tehničku i naučnu saradnju BiH i Egipta.

Na sastanku je ukazanao na potrebu da egipatska strana u što kraćem roku dostavi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara informacije u vezi sa ponovnim pokretanjem procedure potpisivanja Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma između Savjeta ministara i Vlade Egipta.

Sagovornici su ocijenili da će ovaj dokument doprinijeti unapređenju saradnje u oblasti turizma i biti od izuzetnog značaja za građane obje zemlje.

Na sastanku je, s ciljem jačanja bilateralne sektorske saradnje, dogovoreno da predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH i Egipta organizuju sektorske sastanke, te predloženo da prvi od njih bude sektorski sastanak u oblasti turizma.

Košarac je izrazio nadu da će dosadašnja saradnja BiH i Egipta biti nastavljena i tokom mandata novoimenovanog ambasadora Sorora, kojem je poželio uspjeh u radu.
 

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм