"Partner"

Sajam naoružanja u Beogradu

  • 25.06.2019. 13:57

U Beogradu je danas počeo Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i iz Republike Srpske i BiH.

Sajam je svečano otvorio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića.

Na Sajmu "Partner", koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Јedan od izlagača biće i preduzeće "Tehnički remont Bratunac" (TRB), koje će predstaviti dva serijska modela oklopnog vozila "despot", uključujući i unaprijeđenu verziju. Među izlgačima iz Srpske na Sajmu su i banjalučki "Kosmos" i bijeljinski "Orao".

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator ЈP "Јugoimport SDPR", a izvršni organizator Beogradski sajam.

"Partner 2019" je nova prilika da Ministarstvo odbrane i domaća odbrambena industrija predstave naučne, istraživačke, opitne, remontne i obrazovne kapacitete svojih institucija i njihov konačni rezultat.

Sajam karakteriše i tradicionalno bogat prateći program sa prezentacijama domaćih i stranih firmi, stručnim programima i predavanjima.

Drugog dana sajma za visoke zvanice biće organizovano bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, sa velikim brojem novog naoružanja.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.