SAD priprema nove sankcije za ekonomiju Rusije?

  • 18.12.2019. 20:54

Komitet Senata SAD za međunarodne poslove usvojio je nacrt zakona koji predviđa veliki paket sankcija protiv državnog duga Rusije, kao i bankarskog i energetskog sektora te zemlje, saopštio je predstavnik Komiteta, prenosi portal Sputnjik.

Demokrate i republikanci su još početkom 2019. godine podnijeli Kongresu na razmatranje nacrt zakona o "zaštiti američke bezbjednosti od agresije Kremlja".

Ranije je Komitet saopštio da je planirano da dokument bude usvojen u januaru sljedeće godine, ali su se senatori odlučili na taj korak prije božićnih praznika.

Prema propisima, nakon usvajanja dokumenta na nivou Komiteta slijedi glasanje Senata. Nakon toga treba da ga usvoje oba doma Kongresa SAD i da ga potpiše američki predsjednik.

U slučaju da nacrt zakona konačno potpiše predsjednik SAD, to će prouzrokovati nove ozbiljne sankcije protiv bankarskog i energetskog sektora Rusije, kao i protiv ruskog državnog duga. Nacrt zakona predlaže da se uvedu sankcije protiv ruskih banaka, koje "podržavaju napore u cilju miješanja u izbore".

Moskva je više puta negirala sve optužbe o miješanju u američke izbore.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина