Sa koliko godina su najbogatiji ljudi zaradili prvu milijardu?

  • 16.08.2020. 21:41

Dok su s jedne strane kompanije širom svijeta tokom pandemije podijelile milione otkaza, snizile plate, a mnoge su stavile i ključ u bravu, dio najvećih svjetskih bogataša povećao je svoje bogatstvo za milijarde, odnosno desetine milijardi dolara. Vrednost bogatstva Džefa Bezosa sve je bliža nevjerovatnih 200 milijardi dolara, dok je Mark Zakerberg sa samo 36 godina "težak" - 100 milijardi dolara.

Biznis Insajder je istražio koliko su neki od današnjih najvećih svjetskih bogataša imali godina kada su probili granicu od milijardu dolara, a prvi na toj listi, nije teško zaključiti, jeste osnivač i šef Fejsbuka, prenosi portal Zimo.

Opra Vinfri – poznata američka voditeljka danas je “teška” 2,5 milijardi dolara, a barijeru od milijarde probila je 2003. kada je imala 49 godina. U istoriji će ostati zapamćena kao prva crnkinja koja je samostalno zaradila prvu milijardu dolara, posebno su istakli na Biznis Insajderu.

Meg Vitman – klubu milijardera pridružila se nešto ranije nego Opra, 1998. godine kada je imala 42 godine, dok sada njena vrednost iznosi 5,1 milijardu dolara. Vitman je bila izvršna direktorka “eBaya” i “Hewlett-Packarda”, a trenutno je šefica streaming servisa “Quibi”. Njeno je bogatstvo premašilo milijardu nakon izlaska “eBaya” na berzu.

Ričard Brenson – ako Brensona pitati gde je bio 91. reći će vam – tada sam zaradio svoju prvu milijardu. Tada je imao 41 godinu, a sljedećih 19 godina njegovo se bogatstvo popelo na 4,6 milijardi.

Ilon Mask – danas se bogatstvo ekscentričnog osnivača “Tesle” i “SpaceX” i jednog od osnivača “PayPal” približava cifri od 70 milijardi dolara, a svoj prvi milijarderski korak napravio je 2012, kada je imao 41 godinu.

Mark Kjuban – poznati investitor kojeg ljubitelji NBA poznaju kao vlasnika “Dallas Mavericsa” u klub milijardera ušao je godinu dana mlađi u odnosu na Maska i Brensona. Bilo je to 1998. godine nakon što je prodao kompaniju “Broadcast”.

Džef Bezos – najbogatiji čovjek na svijetu postao je milijarder 1999. godine kada je imao 35 godina. Neki analitičari govore da je on najbolji kandidat da jednom postane i prvi svjetski bilioner, iako su šanse da bi se tako nešto zaista moglo i dogoditi jako male.

Bil Gejts – u klub milijardera ušao je kada je imao 31. godinu. U to vrijeme, 1987. godine, bio je najmlađa osoba u istoriji čija je vrijednost premašila milijardu dolara.

Leri Pejdž – na krilima izlaska Gugla na berzu 2004. Pejdž je postao milijarder. Tada je imao 30 godina.

Ivan Špigel – suosnivač i šef Snepčeta milijarder je postao prije pet godina, a danas ovaj 30-godišnjak vrijedi 4,5 milijardi dolara.

Mark Zakerberg – teško da će neko tako skoro zameniti šefa Fejsa na mjestu osobe koja je najmlađa probila granicu od milijarde dolara. Kada je postao milijarder, Zakerberg je imao samo – 23 godine.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)