Bijeljina

Rekordnih 160 izlagača na sajmu "Interagro"

  • 20.09.2019. 08:09

U Bijeljini će danas biti otvoren 18. Međunarodni sajam poljoprivrede "Interagro" na kojem će se predstaviti rekordnih 160 izlagača.

Svečanom otvaranju prisustvovaće premijer Srpske Radovan Višković i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Zoran Maletić.

Uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu predstaviće učesnici sajma iz Srbije, Mađarske, Italije, Austrije i Turske, a biće zastupljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje.

Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Vojvodine, a pokrovitelji Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Do nedjelje, 22. septembra, na bijeljinskom sajmu biće predstavljena izložba meda, medonosnih rakija i alkoholnog pića, te izložba poljoprivredne mehanizacije sa eksponatima vrijednim 10 miliona KM.

Biće postavljena i izložba kvalitetne priplodne stoke i štandovi sa sjemenskom robom, zaštitnim sredstvima, stočnom hranom, sadnicama i proizvodima prehrambeno prerađivačkih kapaciteta.

Popunjeni su svi kapaciteti u sajamskoj hali i na otvorenom prostoru Agrotržnog centra od 4.500 metara kvadratnih.

Svečana ceremonija otvaranja 18. Međunarodnog sajma poljoprivrede "Interagro" u Bijeljini je u 11.00 časova.

Danas će biti održan okrugli sto na kojem će biti predstavljena iskustva Vojvodine i Republike Srpske, kao i aktuelnosti iz oblasti poljoprivrede, a predviđen je i okrugli sto o temi "Popunjavanje dosijea visokorizičnog bilja u skladu sa Regulativom EU".

Za sutra je najavljena dodjela nagrada najuspješnijim uzgajivačima stoke, a sajam će biti zatvoren u nedjelju, 22. septembra, dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim izlagačima. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.