Mart naredne godine

Prva H&M prodavnica u BiH biće otvorena u Banjaluci

  • 19.12.2018. 12:51

Švedski modni brend H&M prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini otvoriće u martu naredne godine, a Banjaluka će biti prvi grad koji će imati čast da poželi dobrodošlicu ovoj kompaniji u BiH.

Prodavnica H&M-a biće otvorena u tržnom centru Delta Planet koji je trenutno u fazi izgradnje, a švedski brend bi vrata kupcima trebao otvoriti krajem trećeg mjeseca 2019. godine.

U H&M-u ipak još uvijek ne žele govoriti o detaljima.

"Za sada samo možemo reći da 2019. godine otvaramo prve prodavnice u BiH. Uskoro ćemo izaći s konkretnijim informacijama i detaljima", rekao je za Klix.ba Danilo Drobnjak, direktor komunikacija i marketinga kompanije H&M za Austriju, Adriatic regiju, Zapadni Balkan i Gruziju.

Predstavnici firme iz Švedske su registrovali firmu na sudu u Sarajevu početkom ove godine pod imenom H&M Hennes & Mauritz B&H. Nakon toga je stiglo zvanično saopštenje iz kompanije, čime su potvrdili informaciju da ulaze na tržište BiH.

Nedugo zatim raspisan je konkurs za 30 prodajnih savjetnika u Banjaluci, čime je otkriveno da H&M, pored Sarajeva, planira otvoriti prodavnicu i u tom gradu.

Još uvijek nije poznato kada će i gdje biti otvorena prodavnica navedenog brenda u Sarajevu, iako se spekulisalo da bi se mogla nalaziti u TC Alta.

H&M (Hennes & Mauritz AB, H&M) je poznati svjetski modni brend, poznat po tome što nudi modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način. 

Više od 4.500 H&M prodavnica nalazi se u 62 države svijeta, a broj zaposlenih je 2015. godine bio veći od 130.000. Pored klasičnih prodavnica, H&M fokusira prodaju u on-line svijetu, a taj je servis dostupan u 33 države. 

Тагови: